FONTOSABB IDŐPONTOK

2021. szept. 30.-ig
Részvételi díj befizetése

2021. júl. 15.

Az előadások feltöltésének  határideje saját Email címmel ezen az oldalon, lent!

2021. szept. 30.-ig

A regisztráció határideje az akkreditált részvételhez!

2021. okt 8.-án

Kongresszusi zenés vacsora

 

Mindkét kongresszus előzetes program (pdf)  itt letölthető…

KONGRESSZUSI PROGRAM !

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

2021. október 8-9.-én és esetleg 10-én lesz a MIMSZ 2. konferenciája, ehhez újabb programként becsatlakozik a 10. Sino-Magyar Konferencia is kínai résztvevőkkel, akik a Hagyományos Kínai Orvoslásban segítenek újabb információkhoz.

Ugyanakkor tartjuk a MAOT 35. Kongresszusát is, valamint aktualizálódik a „WHO Integratív Medicina Divízió” meghívása így – az immár nemzetközi szintű konferenciára – remélhetőleg tovább emeli majd a színvonalat is.

(Ez utóbbi előzménye, hogy november elején a WHO Integratív Medicina Workshop-ja Makaóban 3 napon keresztül tárgyalta a tradicionális és komplementer medicina beilleszthetőségét, alkalmazását az egészségügyi ellátó rendszerekbe. Meghívott előadója volt prof. Dr. Hegyi Gabriella is, aki a közép-kelet európai régió képviselte és dolgozott a workshop-on. Ennek eredménye lett az is, hogy az elképzelések szerint „WHO Collaborating Center” létesülhessen a a PTE-n, ami nemzetközi munkát és kapcsolat felvételt eredményezhet a jövőben.

Prof. Dr. Hegyi Gabriella elnök

Nemzetközi weblap!

MIMSZ facebook!

——————————————————————————————————————————

Kedves Kollégák!

Lezajlott a MAOT 34. és a MIMSZ 1. kongresszusa 2019. október 4-5.-én.

2 nap, 72 előadás 2 előadóterem, 2 workshop terem, 250 látogató a statisztika! Nagyon jól sikerült a kongresszus.

A teljesség igénye nélkül, a kongresszusi képek itt láthatók (a képek jobb felső sarkában kinyitható a teljes képernyős nézet!);

 


 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete a Magyar Akupunktúra Orvosok Társaságának társzervezésében 2019. október 4-5.-én Budapesten tartja “One Belt – One Road” elnevezésű hagyományos kínai orvoslás témakörét érintő kongresszusát, mely a MAOT 34. kongresszusa és egyben a Magyar Integratív Medicina Szövetség – MIMSZ – első kongresszusa is.

A kongresszus fővédnöke:

Prof. Dr. Bódis József egyetemi tanár, államtitkár – EMMI, a PTE volt rektora, az MTA doktora, a Magyar Rektori Konferencia volt elnöke

Gajda Péter – Kispest polgármestere

Örvendetes tény, hogy a hagyományos kínai orvoslás a világ 122 országában szerzett mára létjogosultságot. Számos kiváló tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásba a betegek megsegítése érdekében.

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat fokozatosan megerősítve és kiszélesítve 2015-ben megalakulhatott Magyarországon a világon a hetedik Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet, amely egyetemi hátteret is biztosít a komplementer medicinának és ezen belül a hagyományos kínai orvoslásnak. A Pécsi Tudományegyetem 2018-ban ünnepelte fennállásának 650. évfordulóját, mely  jubileumi rendezvénysorozat keretein belül a „One Belt – One Road” Kongresszus is méltó helyet kapott, tisztelegve a több száz éves múlttal rendelkező intézmény előtt.

Az integratív orvoslás iránt szerte a világon, így hazánkban is nagy az érdeklődés, a szakmai összefogás érdekében alakulóban van egy – minden szakmai szervezetet magában foglaló – ernyő szövetség is, amely hatékonyan védi a szakma érdekeit, kezdeményező szereppel bír a döntéshozók felé és integrálódhat a nemzetközi hasonló szervezetekbe.

A kongresszus fókuszában a hagyományos kínai orvoslás és a komplementer – integratív medicina kapcsolata áll.

Főbb témakörök: akupunktúra, rehabilitáció, fájdalom, varia, workshopok; várjuk vizsgázott természetgyógyászok jelentkezését akupresszúra, szemtréning, reflexológia témákkal.

A komplementer medicina európai helyzetének felmérése és kutatása (cambrella), valamint a NATO hasonló célú programja is befejeződött, amely igazolta a katonai orvosi alkalmazásban is a hagyományos kínai orvoslás létjogosultságát. A WHO 2024-ig meghatározta törekvéseit a szakmai integrációra, amelyet közvetít a tagországainak.

A kongresszus orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak akkreditált szabadon választható pontszerző elméleti továbbképzés!

Szeretettel várjuk a kongresszuson!

Prof. Dr. BETLEHEM József

PTE stratégiai és kapcsolati rektor helyettesi feladatokkal megbízott egyetemi tanára, PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet magyar igazgatója

Prof. Dr. HEGYI Gabriella

a MAOT elnöke

Prof. Dr. Cui JIanmei

PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet kínai igazgatója

Dr. CSISZÁR Róbert

a MAOT főtitkára

 

Abstrakt Feltöltés